Välkommen

Här hittar du information om klubben, om vad vi tränar och vad budo är. Kalmar är en Budoklubb som tränar traditionell Budo. Vi har Aikido, Iaido, Judo, Ju-jutsu och Karate på schemat. Klubben är en av landets äldsta och har funnits sedan 1965.

Börja träna hos oss och lär dig Budo, ett sätt att leva. Hoppas att du hittar det du söker, annars går det bra att skicka e-post till oss, du hittar kontaktuppgifter här.

Medlemsregister

Registrera gärna era uppgifter
(nya eller ändrade) till vårt medlemsregister nedan.

Gå in på rätt länk och följ instruktionerna som finns där.
Skicka in, sen är det klart.

Aikido

Iaido

Judo

Ju-jutsu

Karate

Allmänt om Judo

Judo – Den mjuka vägen

Judo betyder olika saker för olika människor. Det är en sport, en konst, en disciplin, en social aktivitet, ett sätt att komma i form, självförsvar eller kampsport, och ett sätt att leva. Det är allt det här och mer.

Lite kort
Judo är en av de största och mest spridda kampsporterna i världen, en trevlig och rolig motionsidrott samt en väldigt tuff tävlingsidrott.

Vill du träna Judo?
Judoträningen är mycket allsidig och har ett stort och varierat teknikutbud. Var och en kan därför hitta en ”judostil” som passar. Det spelar alltså ingen roll om du är lång eller kort, tung eller lätt, stark eller svag. Det är framför allt detta som gör judo till en så fantastisk form av motion.

Principer och mål med Judo
Skicklighet, teknik och tajming, och inte råstyrka, är de viktiga ingredienserna för framgång i Judo. Till exempel, på Judoträningen kan du lära dig hur du ger efter, istället för att använda kraft, för att övervinna en stark motståndare.

Läs mer på Svenska Judoförbundet och småländska Judoförbundets hemsidor.