Välkommen

Här hittar du information om klubben, om vad vi tränar och vad budo är. Kalmar är en Budoklubb som tränar traditionell Budo. Vi har Aikido, Iaido, Judo, Ju-jutsu och Karate på schemat. Klubben är en av landets äldsta och har funnits sedan 1965.

Börja träna hos oss och lär dig Budo, ett sätt att leva. Hoppas att du hittar det du söker, annars går det bra att skicka e-post till oss, du hittar kontaktuppgifter här.

Medlemsregister

Registrera gärna era uppgifter
(nya eller ändrade) till vårt medlemsregister nedan.

Gå in på rätt länk och följ instruktionerna som finns där.
Skicka in, sen är det klart.

Aikido

Iaido

Judo

Ju-jutsu

Karate

Förbund/organisationer

Eftersom vi i Kalmar Budoklubb utövar många olika budoarter är det därför nödvändigt att vi är med i flera olika Idrottsförbund.
Kalmar Budoklubb är med i Svenska Budo- och Kampsportsförbundet (Aikido, Iaido, Ju-jutsu), Svenska Judoförbundet (Judo) och Svenska Karateförbundet (Karate). Dessa är specialidrottsförbund anslutna till Riksidrottsförbundet (RF).

Judoförbundet administrerar all Judo i Sverige. Judo fanns fram till 1986 som en sektion inom Svenska Budoförbundet då man fick möjligheten att bilda ett eget förbund. Judoförbundet har ca 20 000 medlemmar.

Budoförbundet har i dag flera underförbund, exempelvis: Aikido, Ju-jutsu, Karate och Kendo. Fram till 1994 fanns Taekwondo som en sektion inom Budoförbundet då man fick möjligheten att bilda ett eget förbund.
Inom de olika underförbunden finns det en mängd olika budoarter och stilar som t.ex. Kung Fu, Shorinjikempo, Taido, Iaido m.m. Underförbunden administrerar de olika idrotternas verksamhet i Sverige. Det handlar mestadels om landslag, att arrangera SM, läger m. m.
Budoförbundet har ca 40 000 medlemmar.

En del av budoarterna och stilarna har egna förbund eller organisationer utanför RF. En del är till och med ansluta till internationella organisationer.

Det finns även regionala förbund som t.ex. Smålands Judoförbund och Svenska Budo- och Kampsportsförbundets Östra distrikt. Dessa kan hjälpa till med bidrag, arrangera Distriktsmästerskap m.m.

Ju-jutsu i Kalmar Budoklubb är med i Svenska Ju-jutsuförbundet som är en stilorganisation för stilen Ju-jutsu Kai. SJJF administrerar våra graderingar, utbildningar m.m. Svenska Ju-jutsuförbundet har ca 5 000 medlemmar.

Svenska Budoförbundet

Svenska Judoförbundet

Svenska Ju-jutsuförbundet

Japan Karate-Do Ryobu-Kai