Välkommen

Här hittar du information om klubben, om vad vi tränar och vad budo är. Kalmar är en Budoklubb som tränar traditionell Budo. Vi har Aikido, Iaido, Judo, Ju-jutsu och Karate på schemat. Klubben är en av landets äldsta och har funnits sedan 1965.

Börja träna hos oss och lär dig Budo, ett sätt att leva. Hoppas att du hittar det du söker, annars går det bra att skicka e-post till oss, du hittar kontaktuppgifter här.

Medlemsregister

Registrera gärna era uppgifter
(nya eller ändrade) till vårt medlemsregister nedan.

Gå in på rätt länk och följ instruktionerna som finns där.
Skicka in, sen är det klart.

Aikido

Iaido

Judo

Ju-jutsu

Karate

Historia

Kalmar Budoklubb
Verksamheten startades 1965 med träning i Judo och är därigenom en av de äldsta budoklubbarna i landet. Inom kort startades även träning i Ju-jutsu i klubben, varför klubbnamnet blev Kalmar Budoklubb, som stiftades den 27 juli 1965. Några av personerna som var drivande i klubben i början var Klaus Zech och Helmut Ritter (Judo) samt Bertil Eiderhag (Ju-jutsu). Mårten Holmberg startade Aikido i klubben 1997. Tony Borgebäck startade Karate i klubben 1999. Matti Pajaujis startade Iaido i klubben 2014.
Sedan starten har verksamheten vuxit till sig och har idag över 300 medlemmar, fördelat på fem budoarter och över 20 instruktörer/hjälpinstruktörer.